Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.)
Γνωστικό Αντικείμενο: Διδασκαλία Αγγλικών ως ξένης Γλώσσας – Ορολογία
Βιογραφικό: Ελληνικό / Αγγλικό
Επικοινωνία
Γραφείο: 1ο Γυμνάσιο, γρ. Α.1.2.1
Ώρες Γραφείου: Τετάρτη, 20.00-21.00 και Πέμπτη, 19.30-20.30 ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα κατόπιν συνεννόησης
Ταχ. Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 2, Ερμούπολη, Σύρος, ΤΚ 84100
Τηλέφωνο: 22810-97128
Email:
avra [papaki] aegean [teleia] gr

Η Αύρα Καραφίλη είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου (Pierce College), πτυχιούχος της Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του ΕΚΠΑ και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Bristol (Ηνωμένο Βασίλειο). Από το 2001 διδάσκει Αγγλική Γλώσσα και Ορολογία στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου και εκλέχθηκε ως μέλος ΕΕΔιΠ Ι (νυν ΕΕΠ) το 2006. Παράλληλα, συνεργάζεται ως εξετάστρια προφορικής γλώσσας με το Βρετανικό Συμβούλιο για τα Διπλώματα Cambridge (FCE, CAE, CPE) από το 2000, καθώς και με το Παν/μιο Αθηνών για τα αντίστοιχα Διπλώματα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας από το 2005.

Κατά το διάστημα 1993-1998 διατηρούσε Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών στην Αθήνα, του οποίου ήταν και Διευθύντρια Σπουδών. Την ίδια περίοδο και μέχρι το 2000 συνεργάζονταν παράλληλα με εταιρίες (π.χ. Carrefour Hellas κ.ά.) για τη διδασκαλία επαγγελματικών Αγγλικών σε στελέχη & εργαζόμενους τους. Έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία, τόσο σε διδασκαλία Διπλωμάτων Αγγλικής Γλώσσας (B1 & 2, C1 & 2), όσο και σε επαγγελματικά Αγγλικά- ορολογία σε ένα εύρος επιστημονικών-επαγγελματικών τομέων, καθώς επίσης εμπειρία στην οργάνωση και σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών ξένης Γλώσσας.

Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος 3μελών επιτροπών αξιολόγησης πτυχιακών εργασιών των σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, συνεργάζονταν εθελοντικά με το Κολέγιο Αθηνών προετοιμάζοντας μαθητές του για τους διεθνείς ρητορικούς διαγωνισμούς στην Αγγλική Γλώσσα (Forensics Club).

 

Προσωπικά & Επιστημονικά Ενδιαφέροντα:

  • Ψυχογλωσσολογία, Μηχανισμοί εκμάθησης, με εστίαση στην απόκτηση γλωσσικών γνώσεων,
  • Μέθοδοι εξέτασης και αξιολόγησης γνώσεων
  • 1992 MEd in Educational Psychology, Bristol University, UK.
  • 1990 Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. 

Άρθρα σε περιοδικά για καθηγητές Αγγλικών:

  • Karafili, A. (2004, March). Encouraging professionalism and ELT teacher development. ELT News, 181, 26-27.
  • Karafili, A. (2000, June). Experiences that make children effective language users. ELT News, 136, 16-17.
  • Karafili, A. (2000, April-June). Eysenck’s theory of I-E as personality dimensions and its possible applications to teaching. TESOL Greece, 66, 16-17.