Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σχεδόν το σύνολο των αποφοίτων του Τμήματος δραστηριοποιείται επαγγελματικά είτε στο πλαίσιο ελεύθερου επαγγέλματος είτε σε επιχειρήσεις του ιδιωτικό τομέα.

Έχοντας το προσόν της ολιστικής άποψης για τη Σχεδίαση, οι απόφοιτοί μας είναι σε θέση να παρεμβαίνουν δημιουργικά σε όλες τις φάσεις του «κύκλου ζωής» ενός προϊόντος, συστήματος ή υπηρεσίας, ξεκινώντας από την αναγκαιότητα ύπαρξής του, τη μορφή του, την κατασκευή πρωτοτύπων, μέχρι και τη σχεδίαση της παραγωγής του. Κατά την εκπαίδευσή τους δίνεται έμφαση στη δημιουργική χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και στην αποτελεσματική συνεργασία και επικοινωνία για την αναγνώριση, σύλληψη, και (συν)δημιουργία προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών που είναι κατάλληλα ως προς τη μορφή, το περιεχόμενο, τη λειτουργία και την αξία τους για την ανθρώπινη δράση.

Οι απόφοιτοί μας μπορούν να αξιοποιηθούν σε:

  • Θέσεις σε design studios με εμπλοκή σε διάφορα στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων, από την ιδέα μέχρι το λεπτομερειακό σχεδιασμό, την ανάλυση και την πρωτοτυποποίηση.
  • Θέσεις σε εταιρείες που αναπτύσσουν/παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες.
  • Θέσεις σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικής σε θέματα σχεδίασης και ανάπτυξης προϊόντων, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
  • Θέσεις σε ερευνητικά τμήματα με στόχο την εκπόνηση έρευνας στο χώρο της σχεδίασης.

Αν σας ενδιαφέρει να αναζητήσετε αποφοίτους μας είτε για πρακτική άσκηση είτε για προσφορά εργασίας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpsd [papaki] syros [teleia] aegean [teleia] gr