Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

entrance

Το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων ιδρύθηκε το 2000, οπότε και ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του λειτουργία. Ανήκει στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα την Σύρο. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης στην Ελλάδα. 

Η σχεδίαση (design) είναι ένα ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο που συνδυάζει την τέχνη και την επιστήμη, τη σκέψη και την πράξη. Η συζήτηση για τη σχεδίαση είναι διαρκής σε κοινότητες παγκόσμιου ιστού όπως: Core77Dexigner και portals όπως το The DieLine, De Zeen και Co.Design. Σημαντικά σχετικά περιοδικά είναι τα: Design StudiesDesign IssuesCoDesign, κ.α. 

Οι χώρες που βασίζουν την οικονομία τους στις δημιουργικές βιομηχανίες όπως οι ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ιταλία, κ.α., έχουν πλήθος σχολών και τμημάτων Σχεδίασης, π.χ. Carnegie-Mellon DesignDelft Design EngineeringKISD (Köln International School of Design)Scuola del Design Politecnico di Milano, κ.α. Τα τελευταία χρόνια  νέες σχολές σχεδίασης αναδύoνται σε χώρες με οικονομία βασισμένη στη παραγωγή, όπως η Κίνα (π.χ. άρθρο του University World News) και η Ινδία (π.χ. National Institute of Design).

Για να μάθετε περισσότερα για το τμήμα, μπορείτε να ξεκινήσετε από τους συνδέσμους γνωριμία με το τμήμα, ταυτότητα και όραμα και τι είναι ο Μηχανικός Σχεδίασης.

Στο τμήμα μας έχουν δημιουργηθεί επιτροπές που απαρτίζονται από μέλη του προσωπικού και έχουν την εποπτεία συγκεκριμένων τομέων της λειτουργίας του. 

Δείτε έναν συνοπτικό χάρτη με τις κτιριακές υποδομές του τμήματος.