Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων ζωής του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ), το Δεκέμβριο του 2020 διεξήχθη έρευνα με ερωτηματολόγιο με σκοπό την καταγραφή της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας των αποφοίτων του ΤΜΣΠΣ, από το ακαδημαϊκό έτος 2000/01 έως σήμερα. Κύριοι στόχοι της εν λόγω έρευνας ήταν, αφενός, η ενδυνάμωση των σχέσεων του Τμήματος με τους αποφοίτους του, αφετέρου, η αξιοποίηση της πολύτιμης εμπειρίας των αποφοίτων προς την κατεύθυνση της εξέλιξης της ακαδημαϊκής φυσιογνωμίας του ΤΜΣΠΣ στα επόμενα χρόνια. 

Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο 7/12/2020 έως 6/1/2021. Συνολικά συλλέχθηκαν 224 έγκυρα ερωτηματολόγια στα οποία εκπροσωπούνται όλες οι "γενιές" αποφοίτων του Τμήματος, από την ίδρυσή του έως πρόσφατα. H έρευνα επιβεβαιώνει την υψηλή απορροφησιμότητα των αποφοίτων του Τμήματος από την αγορά εργασίας σε σχετικά με τις σπουδές τους αντικείμενα καθώς και τον υψηλό δείκτη ικανοποίησης των αποφοίτων ως προς το αντικείμενο της εργασίας τους, την αναγνώριση του ρόλους τους στο εργασιακό τους περιβάλλον και τις οικονομικές τους απολαβές. Τα βασικότερα στοιχεία που προέκυψαν από τη στατιστική ανάλυση των ερωτηματολογίων αποτυπώνονται σε μορφή infographics.

Μια προηγούμενη έρευνα για την ένταξη αποφοίτων του Τμήματος στην αγορά εργασίας  είχε πραγματοποιηθεί το 2015, και είναι διαθέσιμη σε αυτόν τον σύνδεσμο

Περίοδος διεξαγωγής έρευνας: Δεκέμβριος 2020
Publication date: 11-06-2021
Ημ/νια δημοσίευσης 11-06-2021
Μέγεθος: 4.53MB