Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Υποψήφια Διδάκτορας
Βιογραφικό: Ελληνικό / Αγγλικό
Επικοινωνία
Email:
i [teleia] leonti [papaki] aegean [teleia] gr
Ακαδημαϊκά Κοινωνικά Δίκτυα:

Η Ιωάννα Λεοντή είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2017). Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Σχεδίασης Καινοτόμων Προϊόντων του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2019) και έχει επαγγελματική εμπειρία σε τομείς της ναυτιλίας και της δόμησης.

Από τον Ιανουάριο του 2021 είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με βασικό θέμα διδακτορικής διατριβής την «Προσθετική κατασκευή αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς». Στο πλαίσιο της διατριβής πραγματοποιείται ερευνητικό έργο για τη μελέτη της συμβολής της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην πολιτιστική κληρονομιά και την προσθετική κατασκευή με τεχνικές τρισδιάστατης εκτύπωσης με χρήση ρομποτικού βραχίονα αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

  • Τεχνολογίες, συστήματα και εφαρμογές ρομποτικών βραχιόνων
  • Τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης
  • Πολιτιστική κληρονομιά
  • 2021 - Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τίτλος διατριβής: «Προσθετική κατασκευή αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς».
  • 2019 - Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ολοκληρωμένη Σχεδίαση Καινοτόμων Προϊόντων», Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  • 2017 - Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.