Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Supervisors: Θωμάς Σπύρου, Δάνος Παπαδόπουλος, Ειρήνη Ρηγοπούλου, Σπύρος Μποφυλάτος

Συντελεστές (Φοιτητές): Σταυρούλα Ντόνα, Γιάννης Καΐρης , Σοφία Γαβαλά, Θωμαή Δημητρακοπούλου, Ακριβή Κυριαζή, Σμάρω Παπαλεωνίδα

Λέξεις Κλειδιά: service design, food design, cinema

Έτος: 2018

Περιγραφή

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε κάποιον κινηματογράφο και όλοι ξέρουμε πως πόσα πολλά νόστιμα σνακς μπορεί να βρει και να απολαύσει κάποιος κατά την παρακολούθηση της ταινίας. Ο εκάστοτε πελάτης μπορεί να προμηθευτεί μέσα από τον κινηματογράφο τα τρόφιμα που θέλει αλλά περιορίζεται αρκετά από την άποψη του ότι δεν μπορεί να φάει κάτι χορταστικό εκτός κι αν αυτό είναι σε μεγάλη ποσότητα.

Τα τρόφιμα επικοινωνούν ενδοπροσωπικά, διαπροσωπικά, εθνικά και διαπολιτισμικά. Οι σκηνοθέτες που αναφέρονται δεσμεύουν την παλέτα ως κύριο μέσο στις συνθέσεις τους. Θα μπορούσε κανείς να πει, όπως και με τον σεφ, ότι η παλέτα του σκηνοθέτη είναι η παλέτα του. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης αντιμετωπίζει μια μοναδική πρόκληση στη δημιουργία γευστικών εμπειριών στην οθόνη. Δεν έχει πρόσβαση στις παλέτες του κοινού, αλλά μπορεί να επικαλείται μόνο την όρεξη και την επιθυμία σε ένα αυστηρά οπτικό και ακουστικό περιβάλλον, τα σημαντικότερα συστατικά της γευστικής εμπειρίας - μυρωδιά και γεύση – παραμένουν απρόσιτα για το κοινό. Έτσι, το φαγητό μπορεί να είναι μόνο μεταφορά στο φιλμ, καθώς δεν μπορεί ποτέ να καταναλωθεί από το κοινό εκτός από οπτική ή ακουστική έννοια. Η απόλαυση του φαγητού και η ποιότητα των τροφίμων πρέπει να γίνονται εμφανείς στο φως, το χρώμα και τον ήχο.

To WatchEat είναι μια υπηρεσία που αφορά το συνδυασμό εμπειρίας φαγητού- ταινίας για το σπίτι, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε σινεφίλ άτομα. Μέσω της υπηρεσίας ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τη ταινία βιώνοντας νέες γευστικές εμπειρίες εμπνευσμένες από αυτή. Θα ανακαλύψει μια νέα διάσταση και θα καταφέρει να γίνει κομμάτι της ταινίας αναπτύσσοντας την αίσθηση της γεύσης.