Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Supervisors: Θωμάς Σπύρου, Δάνος Παπαδόπουλος, Ειρήνη Ρηγοπούλου, Σπύρος Μποφυλάτος

Συντελεστές (Φοιτητές): Δημήτρης Δεσποτίδης, Κορίνα Βρεττού, Ευαγγελία-Ιωάννα Κικίδη, Ευγενία Ταγκλή, Βενετσιάνος Ξυδέας, Βασιλική Γκίκα

Λέξεις Κλειδιά: service design, food design, fusion

Έτος: 2018

Περιγραφή

Γαστρονομία είναι η τέχνη της επιλογής, της ετοιμασίας, του σερβιρίσματος και της απόλαυσης του καλού φαγητού. Μέσα από τους αιώνες η γαστρονομία αποδείχθηκε μεγαλύτερη πολιτιστική δύναμη μεταξύ των λαών του κόσμου. ΢ήμερα ο κόσμος μπορεί να διαιρεθεί σε καθορισμένες γαστρονομικές περιοχές, όπου επικρατούν ξεχωριστές κουζίνες που χρησιμοποιούν κοινές μαγειρικές πρακτικές. Ο πολιτιστικός τουρισμός αναφέρεται σε ταξίδια τα οποία έχουν ως κυρίαρχα κίνητρα διαφορετικές δραστηριότητες και εμπειρίες σχετικές με τον πολιτισμό, όπως συμμετοχή σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, γνωριμία με την ιστορία και την παράδοση τόπων και χωρών, επίσκεψη σε πολιτιστικά μνημεία και μουσεία, γνωριμία με τα τοπικά ήθη και έθιμα καθώς και την τοπική γαστρονομία.

Το Crossroads είναι μιας υπηρεσία, με έδρα την Σύρο, που έχει στόχο μια πολυπολιτισμική εμπειρία γεύσεων. Η υπηρεσία αυτή θα συνδυάζει παραδοσιακές μαγειρικές και τεχνικές διάφορων χωρών και πολιτισμών με πυρήνα τα κυκλαδίτικα προϊόντα (fusion) σε ένα φυσικό χώρο κατάλληλο για προετοιμασία φαγητού και εστίαση. Στόχος της είναι μέσω των νέων πιάτων που θα δημιουργεί να προσφέρει στους χρήστες της πιάτα που είναι ήδη γνώριμα σε αυτούς αλλά με την χρήση νέων προϊόντων που προέρχονται από τη χώρα μας. Αυτό που περιμένουμε είναι οι χρήστες μας να γνωρίσουν τα κυκλαδίτικα παραδοσιακά προϊόντα να τα αφομοιώσουν ακόμα και να τα προωθήσουν στον δικό τους πολιτισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα ικανοποιήσουμε την ανάγκη δημιουργίας εναλλακτικών γαστρονομικών εμπειριών τουρισμού, στην χώρα μας.