Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Το ΤΜΣΠΣ συμμετέχει τακτικά σε εκθέσεις σχεδιασμού και καινοτομίας με διάφορους τρόπους όπως: ομιλίες, περίπτερα παρουσίασης εργασιών φοιτητών, ερευνητικών έργων, επίδειξη συστημάτων, συμμετοχή σε 'στρογγυλά τραπέζια' συζητήσεων, κ.α.

To 3o Thessaloniki Design Week πραγματοποιήθηκε 6-11 Ιουνίου 2023, με θεματική το design + γαστρονομία. Η συμμετοχή του τμήματος ήταν πολυδιάστατη, με ομιλία της αναπληρώτριας καθηγήτριας Marketing του τμήματος κας Ειρήνης Ρηγοπούλου στο κεντρικό συνέδριο, παρουσίαση ερευνητικών έργων στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων, παρουσίαση φοιτητικών προτάσεων στο πλαίσιο εργασίας φοιτητών μας σε studio, και συμμετοχή διδασκόντων σε κριτική επιτροπή βραβεύσεων διαγωνισμού. Ολες οι δρασεις αυτες ήταν αφορμή για επικοδομητικές επαφές και παρουσίαση του υψηλού επιπέδου έργου του τμήματος. 

Το 2ο Thessaloniki Design Week είχε ως στόχο τον διάλογο πάνω στα θέματα του σχεδιασμού, της δημιουργίας και της παραγωγής, και πραγματοποιήθηκε 13-17 Οκτωβρίου 2021. Περιλάμβανε 32 εκθέτες, από τμήματα σχετικά με το Design, ερευνητικά κέντρα και αρχιτεκτονικά γραφεία. Στο χώρο έκθεσης του ΤΜΣΠΣ παρουσιάστηκαν μακέτες  με εργασίες φοιτητών (από μαθήματα Στούντιο και διπλωματικές εργασίες) και από ερευνητικά έργα του τμήματος.

Η έκθεση Beyond 4.0 είναι η πρώτη διεθνής έκθεση για την “Industry 4.0” στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με ζωντανές εμπειρίες και προβολή προϊόντων, και πραγματοποιήθηκε 14-16 Οκτωβρίου 2021. Το έργο Μουσείων Τόπος (που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ, με συντονιστή το ΤΜΣΠΣ) παρουσιάστηκε με διαδραστική επίδειξη κάποιων από τις εφαρμογές του. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν και να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές του έργου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ελήφθησαν πλάνα από την εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 καθώς και για την εφημερίδα Καθημερινή.

 

beyond / thessaloniki design week 2021