Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Υποψήφιος Διδάκτορας
Βιογραφικό: Ελληνικό / Αγγλικό
Επικοινωνία
Email:
dpsdd20006 [papaki] syros [teleia] aegean [teleia] gr
Ακαδημαϊκά Κοινωνικά Δίκτυα:

Ο Β. Γκέλμπουρας είναι διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2019). Πλέον εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα Μηχανικώς Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο τη «Ψηφιακή τρισδιάστατη παραμετρική αναπαράσταση αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σε προπτυχιακό επίπεδο, στη Διπλωματική εργασία ασχολήθηκε με την τρισδιάστατη αναπαράσταση μηχανολογικών αντικειμένων και τη μελέτη της φωτορεαλιστικής τους αναπαράστασης, με σκοπό τον ευκρινή διαχωρισμό των επιμέρους στοιχείων αυτών. Εθελοντική συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week Crete για τέσσερα συναπτά έτη 2016, 2017, 2018, 2019, σχετικά με την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο χώρο της Κρήτης, της Ελλάδας και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη. Ενώ παράλληλα αποτέλεσε εθελοντικό μέλος του NGO Youth Entrepreneurship Club, οργανώνοντας δράσεις σχετικά με την νεανική επιχειρηματικότητα και τις start-up επιχειρήσεις.

 

Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

  • 3Δ παραμετρική μοντελοποίηση
  • Ανακατασκευή βιομηχανικών αντικειμένων
  • Αντίστροφη μηχανική
  • Σχεδιαστική πρόθεση

 

Τίτλος διδακτορικής διατριβής

Ψηφιακή τρισδιάστατη παραμετρική αναπαράσταση αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς

 

Τριμελής επιτροπή

  • Φίλιππος Αζαριάδης-Τοπάλογλου, Καθηγητής του ΤΜΣΠΣ, (Επιβλέπων)
  • Σοφία Κυρατζή, μόνιμη Λέκτορας του ΤΜΣΠΣ, (μέλος)
  • Ιωάννης Φούντος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (μέλος)

2019 - Δίπλωμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης.