Γλώσσα:
Language:
 GR    EN

Εκθέσεις

Αφίσα 1ης Έκθεσης Βιομηχανικού Σχεδιασμού

Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου διεθνούς εργαστηρίου ανακύκλωσης πλαστικού για 3d-printing (the New Raw Plastic workshop), που διεξήχθη στην Ερμούπολη από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, παρουσιάσθηκαν υπό μορφή έκθεσης και συζητήσεων στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Σύρου, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου. Κατά τη διάρκεια του workshop “The New Raw-Plastic”, αρχιτέκτονες, designers και ερευνητές από την Ελλάδα και την Ολλανδία, με εξειδίκευση στην ανακύκλωση πλαστικού, το 3d-printing και την κατασκευή, παρότρυναν τους συμμετέχοντες να οραματιστούν, σχεδιάσουν και παράξουν αντικείμενα που συνδυάζουν τη χρήση της τεχνολογίας του 3d-printing με την ανακύκλωση πλαστικού. Περισσότερα στην Κοινή γνώμηΤεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, κ.α. Η έκθεση παρουσιάστηκε επίσης στην Ολλανδική πρεσβεία, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και στην 'ημέρα του ερευνητή' στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Η 1η έκθεση Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων έγινε τον Ιούλιο 2013 στο Πολυχώρο The BOX (Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα). Η έκθεση καλύφθηκε από τον εθνικό τύπο και τη τηλεόραση (Ειδήσεις Αντ1, 41:38). Βλ. περισσότερα στη σελίδα του τμήματος στο Facebook. 

Έχει γίνει θεσμός στο τέλος κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, τα στούντιο σχεδίου - χρώματος να εκθέτουν έργα φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου  στην Πινακοθήκη Ερμούπολης και τη βιβλιοθήκη. Μέσω των εκθέσεων γνωστοποιείται στους υπόλοιπους διδάσκοντες αλλά και ιδιαίτερα στο ευρύτερο κοινό του νησιού η δουλειά των εργαστηρίων. Έχουν παρουσιαστεί  σχέδια, ζωγραφικά έργα, τυπώματα λινόλεουμ, ψηφιακά τυπώματα έργων σχεδιασμένων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, video, καθώς και τρισδιάστατες κατασκευές. 

Επίσης, οι φοιτητές των Στούντιο Σχέδιο-Χρώμα έχουν συμμετάσχει σε τέσσερα φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας στη Πινακοθήκη Ερμούπολης,  με θέματα "Μηχανικοί άγγελοι", "Πόλεις του μέλλοντος", "Μεταλλάξεις" και "Η μόδα στο χώρο του παραμυθιού". Οι συμμετοχές τους έχουν καλυφθεί στο τοπικό και εθνικό τύπο (π.χ. 9 Ελευθεροτυπία).

Τέλος, φοιτητές των εργαστηρίων  πληροφορικής κινηματογραφίας έχουν συμμετάσχει με έργα τους  δύο χρονιές στο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros που παρουσιάζεται στην Ερμούπολη.Thursday, October 08, 2015, kgp

  -  Αρχική   -  Επικοινωνία